AP vant valget på KVT

Arbeiderpartiet gjorde det bra ved skolevalgene i Sør-Trøndelag, og valgresultatet på KVT var i samsvar med denne utviklingen. Med 36,6 prosent oppslutning var de nesten tre ganger så store som KrF, som ble nest største parti (13,5 prosent). Miljøpartiet De Grønne fulgte deretter på 11,8 prosent.

Regjeringskameratene Høyre og FrP fikk henholdsvis 9,6 og 4,6 prosent oppslutning. Venstre, Senterpartiet og Piratpartiet kom også over sperregrensen på 4 prosent. Drøyt 84 prosent av elevene stemte i målingen

God skolevalgdebatt
I etterkant av skolevalgsdebatten for et par uker siden gav flere av debattantene uttrykk for at debatten hadde vært ryddig, der alle slapp til med sine innlegg og replikker. De var også fornøyde med at elevene i salen stilte gode spørsmål. Beste skoledebatten, mente en av debattantene.

Det står stor respekt av måten elevene på Samfunn og ledelse ledet debatten på. Det var også elever som betjente valglokalet i går.
skolevalg_0001skolevalg_0001
Simen Støen fra 3 var en av de som benyttet stemmeretten. Her er han klar for å legge stemmeseddelen i "urna".