Eliteseriebesøk ved KVT

Eliteseriens største overraskelse, Ranheim Fotball, trenes av Svein Maalen. Han fortalte til elevene i Vg2 Samfunn og ledelse at alt han gjør som hovedtrener i Ranheim bygger på klubbens verdier.

Fellesskap, utvikling og lidenskap er viktige verdier i Ranheim. En av suksessfaktorene i klubben har vært at spillerne har vært mer opptatt av fellesskapet enn seg selv. Fotball er et lagspill der man sammen må dra lasset i samme retning for å oppnå gode resultater, noe klubben absolutt har gjort de siste sesongene. Ikke mange hadde troen på at Ranheim kunne overleve sin første sesong på øverste nivå, men det holder med god margin.

Tett oppfølging av den enkelte spiller er viktig i fotball, og Ranheim har hatt veldig stort fokus på dette. Samtaler med den enkelte spiller er viktig, både på treningsfeltet og i mer organisert form.

Som leder har også Svein og resten av trenerteamet satt sin egen rolle under lupen. Han forteller at de har engasjert noen personer som har som oppgave å følge med på og vurdere trenerteamets innsats underveis i sesongen. Sannsynligvis har ingen andre klubber et lignende opplegg. Det handler om å være åpen for at man utviklingspotensiale også som leder i klubben.
WIN_20180917_10_15_17_Pro (Medium)WIN_20180917_10_15_17_Pro (Medium)
Svein Maalen er opptatt av hvilke verdier som ligger til grunn for ledelsen av Ranheim Fotball. Klubbens verdier er fellesskap, utvikling og lidenskap.
Elevene som går Samfunn og ledelse trenger ikke være interessert i fotball for å få godt utbytte av å møte en fotballtrener i klasserommet. For svært mye av det Svein snakket om er også relevant i ledelse i andre sammenhenger.