Fokus på historie, språk og kultur

Av Marit Husby Bratseth og Grete Furuseth Ege •

Berlin har en helt unik plass i tysk og europeisk historie, men er også et viktig kulturelt og politisk sentrum i dagens Europa. I september besøkte 17 elever og 2 lærere fra KVT den tyske forbundshovedstaden.

I Norge ser vi at den tysk-norske forbindelsen stadig blir viktigere, og derfor ønsker vi som skole å gi elevene kunnskap og inspirasjon til tyskfaget – både språklig og kulturelt.

ved_muren

Her er våre fantastiske elever samlet ved muren i Bernauer Straβe. Dette er et område som viser hvordan muren delte Berlin i to fra 1961 - 1989

stasi-fengselet
Besøk i Stasi-fengslet med tidligere fange, nåværende vakt, Mike Fröhnel som midtpunkt.
islands_ambassade

Jentene syntes lavasteinen i den islandske ambassaden var deilig å ta på!

høst_berlinHøst i Berlin

brandenburger torbrandenburger tor
Ingen besøker vel Berlin uten å bli fotografert foran Brandenburger Tor!
olympiastadion

Det var en stor opplevelse for mange å besøke Olympiastadion hvor OL ble arrangert i 1936 og som i dag er hjemmebanen til Hertha Berlin (hvor tidligere KVT-elev Per Ciljan Skjelbred spiller).

norsk_ambassade

Elevene beundrer Berlins største stein, som er hoved-veggen i Den norske ambassaden. Steinen ble hentet fra Norge.