Fra KVT til internasjonale mesterskap

Ikke alle Vg3-elever ved KVT kan ta sommerferie ennå. Atle Indergård skal delta i Biologi-OL og ungdomsbedriften BirdsaversUB skal til EM for ungdomsbedrifter.

Atle ble tredje beste elev i den nasjonale OL-konkurransen, og reiser sammen med tre andre fra Norge til England til Biologi-OL 19. juni.

- Jeg er både ydmyk, stolt og glad, sa Atle under markeringen i klassen 18. mai på KVT.

Hva får deg til å like biologi?

- Jeg synes det er interessant, det angår oss og meg som menneske, det er både eksistensielt og artig, sier Kattemsgutten.

KVT i OL også i fjor
Før siste runde nasjonalt var det fire KVT-elever og en elev fra Katta som hang med fra Trondheim. I fjor reiste Elise Ryan fra KVT med flagget på brystet til OL-konkurransen.

Stolte lærere

- Dette gir faktisk veldig høy status i utlandet, og mange dører vil åpne seg for en internasjonal faglig karriere, sier en stolt biologilærer, Lars Gjøra Aursand.

- Entreprenørskapslærer Arne U. Hoff tar med seg elevene i ungdomsbedriften Birdsavers UB til EM for ungdomsbedrifter i Belgia om en måned. Bedriften består av elevene Benjamin Schjetne, Kristian Hafsmo, Julie Eidem, Daniel Hansen og Kristoffer Nisja. De har utviklet et konsept som skal redusere fugledød knyttet til vindmøller.

EM for andre år på rad
Birdsavers UB følger i HidePark UBs fotsport til EM. Hidepark vant NM i fjor og deltok i EM med sitt sammenleggbare sykkestativ. Gjengen som reiser i år har fått gode råd og tips fra fjorårsdeltakerne, og er spente på hva de kan få utrettet som EM-deltakere.

Vi ønsker lykke til i begge konkurransene!
Atle_indergaardAtle_indergaard
Atle ble feiret med kake i klassen etter at det ble kjent at han var kvalifisert til biologi-OL.
birdsaversUB-NM
Birdsavers UB vant NM og blir her hyllet av de andre NM-deltakerne fra KVT.