Ikke alle bor hjemme med familien

De fleste KVT-elevene er fra Trondheim eller nærliggende nabokommuner. Men noen har reist så langt for å få gå på KVT, at de må bo på hybel.

Som friskole så kan KVT ta inn elever fra hele landet. Det er tydelig at skolen har et godt rykte også i andre områder av landet enn Trøndelag. Noen områder går igjen når vi sjekker lista over langveisfarende elever. For eksempel har skolen stort sett hvert år elever fra Bindal i Nordland og Aure i Møre og Romsdal. Da er gjerne hybel det mest aktuelle boalternativet.

Det kan være utfordrende å bo på hybel, selv om det stort sett går veldig bra. Elevene må lære seg å lage mat, holde orden på hybelen og vaske sine egne klær.

KVT ønsker å ta godt vare på hybelboerne. Derfor arrangeres det hybelboermiddager noen ganger i løpet av skoleåret. Her får hybelboerne gratis middag, sosialt samvær og noen råd og tips til hybelboerlivet.

Sist uke ble årets første hybelboermiddag arrangert. Miljøterapeut Gro forteller at stemningen stemningen var på topp og at det denne gangen ble det servert Taco, is og kaffe. Dag Jørgens hybelboerquiz og Majens innlegg om kosthold var andre ingredienser på menyen denne ettermiddagen. Ida fra Åfjord vant trekningen om en pose med hybelmat.
IMG-3064IMG-3064
Ida fra Åfjord vant hybelmatpose under hybelboermiddagen.
Da er det bare å vente til november før hybelboerne på nytt inviteres til hybelboermiddag.