Ny KVT-elev i toppfotballen

En ny spiller på fotballtilbudet ved KVT står på trappene til en karriere i toppfotballen. Nylig signerte Sondre Langås avtale med A-laget til Ranheim Fotball, og han blir dermed Obos-ligaspiller.

Sondre Langås er opprinnelig fra Namsos, og for et år siden sluttet han seg til Ranheims junioravdeling. Den første tiden pendlet han mellom Namsos og Trondheim, men fra i høst har han vært elev ved KVT.

Sondre forteller at han har blitt godt tatt imot ved KVT, og han ser nå med spenning frem mot sin første sesong med toppfotball. Han satser i første omgang på å spille seg inn i troppen, og etter hvert få innhopp i Obosligaen.

Mange i toppfotballen
Svært mange spillere fra fotballtilbudet ved KVT har etablert seg i norsk og internasjonal fotball. I de årene spillerne går på videregående skole, betyr det fotballfaglige tilbudet de får ved skolen mye for utviklingen. Skolen tilrettelegger slik at elevene får et så optimalt tilbud som mulig for skole og fotball.

Rolf Bjørvik og Ståle Bratseth har henholdsvis 34 og 22 års erfaring på KVTs fotballtilbud. De har sett hundrevis av spillere gjennom jobben sin, og vet litt om hva som kreves for å bli en god spiller.

- Jeg tror elevene får med seg en god ballast fra tiden på KVT, sier Ståle Bratseth. Han trekker frem flere momenter, og bare ett av de dreier seg utelukkende om fotball:

Fellesskapet viktig i fotballen

- Det er viktig for oss å formidle verdien av fellesskapet som betydningsfullt for individets utvikling og troen på menneskets verdi uavhengig av prestasjoner, sier Ståle. På treningsfeltet er terping og trening på detaljer er viktig for å lykkes.

- Det er også viktig å beherske kombinasjonen av skolearbeid, fotball og et sosialt liv. Lærdom om verdien av balanse er også viktig, fortsetter han.

Fotballærer Rolf Bjørvik mener at unge spillere må være tålmodige og jobbe langsiktig. Det kan ta tid å slå gjennom som spiller og konkurransen er beinhard.

- Det er også viktig å være ydmyk og lytte til trenere, medspillere og foreldre, og å holde ut hvis utviklingen går litt opp og ned, tilføyer han.
IMG_7737 (Large)IMG_7737 (Large)
Sondre Langås flankert av fotballtrener Ståle Bratseth.
Fotballærerne trekker frem elevenes indre motivasjon, iver og sportslige fremgang som det som motiverer de i jobben som fotballærere.

Gode forutsetninger for å lykkes
Ståle Bratseth forteller at Sondre Langås er avbalansert, rolig og optimistisk både som person og som fotballspiller. Han har en fin ro med ballen og våger mye offensivt i frispilling fra midtstopperplassen.

- Sondre har meget gode fysiske forutsetninger for å bli en god stopper. Han er høy, kjapp og spenstig, noe som er viktige forutsetninger for å klare de fysiske arbeidskravene i toppfotballen, tilføyer han.

I de ti siste månedene har Sondre hospitert med A-laget til Ranheim. Dette, i tillegg til at han er ydmyk og hardtarbeidende, mener Ståle gir gode forutsetninger for å lykkes på Ranheim A-lag.

Vi ønsker Sondre lykke til i Ranheim!

PS!
Vi føyer også til at KVT-elev Mari Kristine Vik nylig debuterte for Norges J17-landslag. Det gror godt på KVT!