Ordfører Rita Ottervik møtte KVT-elever

Hvis jeg klaget over noe, sa foreldrene mine at jeg måtte engasjere meg for å skape endring. Det er nok en viktig grunn til at jeg engasjerte meg politsk, fortalte ordfører Rita Ottervik da hun besøkte KVT denne uka.

Rita Ottervik representerer Arbeiderpartiet og er inne i sin fjerde periode som ordfører i Trondheim. Hun mener at en av årsakene til at hun har fått tillit så lenge er at Arbeiderpartiet sammen med sine samarbeidspartier har klart å holde det de har lovet i valgkampene. Hun understreker viktigheten av å ikke love at alt skal bli bra med en gang, og heller love litt mindre og sørge for å gjøre litt mer enn det de har lovet.

Viktige oppgaver fremover
Befolkningsveksten i Trondheim gjør at en av de store sakene i Trondheim fremover er utbygging av flere skoler. Sammen med miljøpakken og en planlagt mobbeplan mener hun er det mest spennende sakene å jobbe med i tiden fremover.

Oppturer og nedturer
Selv om Ap har hatt makten i Trondheim i mange år nå, så har det vært både oppturer og nedturer opp igjennom årene, forteller ordføreren. Den største nedturen kom allerede i første perioden når et ambisiøst parti ønsket å få gjennomført endringer i kommunen, men resulatet ble at det ble nødvendig å skjære ned på tjenestetilbudet. Dette var ikke en god situasjon for en fersk ordfører.

Ap har hatt tilbakegang på meningsmålingene de siste månedene. På spørsmål fra en av elevene om hvordan Ap skal komme tilbake igjen sier Rita Ottervik at partiet må løfte opp nye talenter og nye saker. I tillegg er et svært viktig å gjennomføre det de sier de skal for å gjenvinne velgernes tillit, mener hun.
rita_ottervikrita_ottervik
Ordfører i Trondheim de siste 15 årene, besøkte denne uka elever fra Samfunn og ledelse ved KVT.
Ordføreren ønsket at det meste hun sa under besøket var svar på spørsmål fra elevene. Da får hun snakket om det som opptar elevene.  Elevene stilte mange gode spørsmål som vi ikke gjengir svarene på her, og Rita Ottervik berømmet elevene for å være godt forberedt og stille gode spørsmål til henne.