Gå til innholdet
kvalitet, verdier
trivsel
Nyheter

Sheepo'hoi UB vil berge sauer fra rovdyr

Av Knut Ståle Nygård •

Ungdomsbedriftene ved KVT har gjort det bra i konkurranser regionalt og nasjonalt med norgesmesteren to år på rad. Kan Sheepo'hoi være en av bedriftene som bringer gode tradisjoner videre?

Adressa.no spør seg i en artikkel denne uka om produktet Sheepo'hoi UB har utviklet kan være redningen for sauenæringen.
Bedriften utvikler halsbånd-klosser som skal skremme rovdyr fra å gå løs på sau.

- Sau blir som oftest drept ved at rovdyrene tar strupetak på dem. Halsbånd-klossene vil fungere slik at når ulven eller jerven biter gjennom materialet i klossene så kommer den i kontakt med en væske som gjør at dyret føler ubehag. Den vil deretter trekke seg unna saue-flokken. Den vil også assosiere sauer med noe ubehagelig. Vi har fått positive tilbakemeldinger både fra sauebønder og Felleskjøpet sier, sier markedsansvarlig Tobias Vedal i Sheepo'hoi til adressa.no.

Ungdomsbedriften har nå planer om å teste produktet på rovdyr på rovdyrsenteret i Namskogan. Felleskjøpet bekrefter at de hele tiden vurderer om nye produkter er relevante for deres kunder. Sheepo'hois produkt er interessant hvis det faktisk bidrar til å beskytte dyrene på en god måte.

Ungdommene i Sheepo'hoi UB tror de vil gjøre det bra på fylkesmessa for Ungdomsbedrifter i kommende uke. De forteller også til adressa.no at de har stor tro på at produktet deres vil komme i butikkene etter hvert.
sheepohoi_illustrasjonsheepohoi_illustrasjon
Enhetene med væsken som skal holde rovdyr på avstand tres inn på sauenes eksisterende halsbånd.
Hvis du har abonnement på Adresseavisen på nett, så kan du lese hele artikkelen om Sheepo'hoi UB på denne lenken.
Oppdatert