Tette bånd mellom KVT og Ranheim Fotball

Av Tekst: Ove Sollazzo Johannessen. Foto: Knut Ståle Nygård •

KVT er en relativt liten videregående skole. Ranheim er en relativt liten eliteserieklubb. Likhetene mellom de to er mange, og båndene er tette. Vi tar ikke ansvar for hverken opprykk eller nedrykk, men vi er veldig stolte over det Ranheim har fått til. Det skader heller ikke at flere av Ranheims spillere og trenere også har en tilknytning til KVT.

En kontinuitetsbærer i båndet mellom KVT og Ranheim er Ståle Bratseth. Han har vært fotballtrener ved KVT i over 20 år, og er én av Ranheims medtrenere. Ranheims eminente hovedtrener heter Svein Maalen. I fjor kombinerte han trenerjobben i Ranheim med fotballundervisning på KVT. I år har han tatt et klokt valg, og det er at «Ranheim-jobben er nok». Vi håper Ranheim biter skikkelig fra seg i Eliteserien, og da tror vi hovedtrener Svein Maalen gjør rett i å fokusere på Ranheim og spill i Eliteserien. Heldigvis har vi erstatteren klar, og han fant vi selvfølgelig i Ranheim-garderoben. Kristoffer Løkberg, Ranheims energiske midtbanekriger, er mannen som nå skal kombinere KVT og Eliteserien. I tillegg er Ranheim-kaptein Christian Eggen Rismark involvert i fotballundervisningen her ved KVT.

Stopper båndene der? Absolutt ikke. Spillergruppa til Ranheim består av flere tidligere KVT-elever, og vi nevner i fleng: Even Barli, Aleksander Foosnæs, Daniel Kvande, Øyvind Alseth, Erik Tønne, Eirik Valla Dønnem, Kim Ove Riksvold og Michael Karlsen. Vi har altså en solid drømmeellever, en «Ranheim/KVT XI» om du vil, hvis vi slår sammen både trenere og spillere.

IMG_5788 (Medium)
Fredag 16.2 spilte Ranheim treningskamp mot Levanger fra Obos-ligaen. Michael Karlsen scoret vinnermålet på straffespark i kampen som endte 3-2 til Ranheim. I tillegg scoret Kristoffer Løkberg, som har deltidsstilling på KVT, et mål. Levanger har også tidligere KVT-elever i sin stall. En av de, Jo Sondre Aas, scoret et av Levangers mål i treningskampen.

IMG_5720 (Medium)
Eirik Valla Dønnem, Daniel Kvande og Aleksander Foosnæs i oppvarming før treningskampen mot Levanger.

IMG_5773 (Medium)IMG_5773 (Medium)
Mange blå med tilknytning til KVT. I venstrekanten ser vi Michael Karlsen. Forsetter vi fra venstre så er de tre neste Eirik Valla Dønnem, Daniel Kvande og Christian Eggen Rismark.
Er det tilfeldig at både KVT og Ranheim, to små aktører, lykkes? I følge Ståle Bratseth er det ikke det. «Det er mye som overlapper når jeg ser på KVT og Ranheim. Det å kjøre hjem fra jobb, for deretter å dra på Ranheim-trening, har mange likheter. Først og fremst når det kommer til det å ha en klar og tydelig verdiprofil. Det er mye likt.». Bratseth forteller engasjert om gledene ved å få jobbe i to ulike miljøer, med ulike mennesker. Miljøer som på mange måter er totalt forskjellige, samtidig som det er mange grunnleggende likheter. Videre forteller han om viktigheten av samhold, og sier at dette er en undervurdert faktor for suksess.

IMG_5808 (Medium)
KVT har i mange år hatt solide ressurser på trenersiden på fotballtilbudet. Her står Ståle Bratseth sammen med Svein Maalen ved benken i innspurten på treningskampen mot Levanger. Etter kampen var det mye positivt å trekke fram, mente Ståle.
Vi ønsker Ranheim lykke til i Eliteserien, og vil samtidig benytte anledningen til å oppfordre folk til å dra på kamp. Det er ikke hver sesong vi trøndere får gleden av å se Molde, Brann og Vålerenga tape to kamper på trøndersk jord.

Heia Ranheim!