Utviklingsministeren på KVT-besøk

Bistand var tema når utviklingsminister Dag-Inge Ulstein besøkte KVT i dag.

Utviklingsministeren var invitert for å holde et innlegg om bistand for alle elevene, men hadde også tid til å spise lunsj på KVT. På lunsjen deltok representanter for elevaksjonen, elevrådet og de tre klassene med Samfunn og ledelse.

I forkant av lunsjen tok ministeren seg tid til å hilse på og veksle noen ord med hver enkelt eleve. Leder for elevprosjektet, Ellinor Hangerhagen informerte først litt om årets prosjekt, som handler om å støtte et prosjekt for psykisk syke i Indonesia. Etterpå gikk samtalen rundt bistand og andre politiske saker.

Etter lunsjen var temaet bistand når Ulstein møtte alle elevene i festsalen. Han formidlet både utfordringer og fremskritt på bistandsområdet. Stadig flere kommer ut av ekstrem fattigdom, men samtidig er det langt igjen til FNs bærekraftsmål er nådd. Han uttrykte glede over at KVT-elevene ønsker å bidra i bistandsprosjektet i Indonesia.
P1170520 (2)P1170520 (2)
Noen elever fikk muligheten til å samtale med utviklingsministeren under lunsjen.