Vant i sjakk igjen

Som et resultat av en stadig økende sjakk-interesse, har videregående skoler i Trøndelag møttes til skolesjakkturnering de siste tre årene. KVT vet ennå ikke hvordan det føles å ikke vinne turneringen, siden de nylig vant for tredje gang på rad.

Tolv lag fra syv skoler
Årets skolesjakkturnering ble gjennomført på Heimdal videregående skole, og tolv lag fra syv skoler deltok. Skolene gjennomfører på forhånd en intern sjakkturnering, og den fungerer som kvalifisering for elevene. KVT sendte i år to lag til skolesjakkonkurransen. Lagene er satt opp etter hvor godt spillerne har prestert i internturneringen.

KVTs lag
KVT 1 stilte med følgende elever: Sigve Eivind Sundsbø (3C), Malgorzata Kopaczek-Styczen (1C), Lars Smemo (2C) og Endre Bondø Garstad (2B)/Ole Andreas Grøtte Børnes (3B). De to siste delte på å spille på bord 4. KVT 2 stilte med følgende lag; Jens Long Nguyen (3C), Ruben Thingbø (2C), Andreas Arntzen (3D), Sigurd Fagerholt (2C) og Henrik Wold (2C).

Spiller ikke i klubb
Vi fikk en prat med Lars Smemo og Endre Bondø Garstad noen dager etter at de på nytt tok hjem vandrepokalen. De var godt fornøyd med lagets og egen prestasjon under konkurransen. De forteller at de ikke spiller sjakk i klubb, men på nett og med kamerater i klasse/omgangskrets. Men det blir noen timer spilling hver uke.

Lars spilte i år på bord 3, mens Endre delte bord 4 med Ole Andreas. Alle disse tre gjorde gode bidrag til at totalresultatet ble som det ble.

- Det er lett å fokusere på de beste spillerne og gjerne de som sitter på bord 1 og 2 (som er de antatt beste), og ikke så mye på de som sitter på bord 3 og 4, forteller Dag Jørgen Hansen, primus motor for sjakk ved KVT. Han forteller også at i år var det spesielt bra spill på tredje og fjerde bord som bidro til en etter hvert klar seier over de andre skolene.

Lars var med på fjorårets skolekonkurranse i sjakk, og sier at han merket godt at han gjennom det siste året har blitt en bedre sjakkspiller. Som andreklassing har han ennå et år på å forbedre seg på før han eventuelt deltar i neste års skolesjakkturnering.

Sigve Sundsbø har vært skolens beste sjakkspiller de tre siste årene. Han har spilt på bord 1 på KVTs førstelag i alle skoleturneringene som har vært arrangert. Tre av tre mulige er imponerende!
IMG_7100 foto KSN (Medium)IMG_7100 foto KSN (Medium)
Endre og Lars med pokalen som de tre siste årene har stått på KVT. En av elevene lurte faktisk på om det da kan kalles en vandrepokal.......
IMG_0357
KVT 1 med pokalen etter konkurransen på Heimdal videregående skole. Godt fornøyde!