Om KVT

KVT - kristen friskole

KVT er en privatskole opprettet på religiøst grunnlag etter privatskoleloven. Skoler som KVT skal ha fokus på det kristne verdigrunnlaget.

Skolens kristne verdiforankring er synlig på ulike måter. Hver morgen har alle undervisningsgrupper et kort ord for dagen, og omtrent en gang i måneden er det en times fellesandakt.

Kristendomsprosjektet er en del av kristendomsfaget som alle elever på Vg1 og Vg2 på KVT må ha. Her setter man av en hel uke der hele Vg1 (før jul) og Vg2 (før påske) lager en forestilling knyttet til kristent tema. Profesjonelle instruktører leder arbeidet underveis.

Elevene får velge hvilke aktiviteter de vil være med på i løpet av uken. Kor, band, dans, drama, video, reportasje, foto, scenografi og kostyme er noen av aktivitetene som elevene har kunnet velge mellom de siste årene. Fremføringen av sluttproduktet er høydepunktet og en del av avslutningen før jul og påske.

De frivillige aktivitetene er elevstyrt. Les mer om dem her.
1612Kristendomsprosjekt_00081612Kristendomsprosjekt_0008
Hvert år arrangeres to kristendomsprosjekt på KVT. Før jul er det førsteklassingene som setter opp forestilling. Her er et glimt fra forestillingen som Vg1 satte opp før jul i 2016.