x

Velkommen til hospitering på KVT!

Disiplin og gode rutiner er nøkkelen

DATO: 22.06.2022

AV KNUT STÅLE NYGÅRD (FOTO: RAIMON BJØRNDALEN)

Disiplin og gode rutiner er nøkkelen for å kombinere toppidrettssatsning, skole og et sosialt liv med venner og familie, sier Anne Maria Andresen. Hun vet hva hun snakker om. Hun har vunnet en drøss med medaljer i NM og EM-bronse i taekwondo, samtidig som hun har gjort det bra på skolen. 
Anne Maria med EM-bronsen fra 2022. Foto: Raimon Bjørndalen (brukt med tillatelse).

Anne Maria har akkurat gått ut fra Vg3 på KVT. En vanlig hverdag for henne starter ofte med en treningsøkt før hun går på skole eller på jobb. Etterpå vanker det en ny økt med trening og restitusjonstid, som gjerne tilbringes sammen med familie og venner. Skolearbeid og huslige sysler på hybelen kommer så før den siste treningsøkten.

Jeg prøver å få gjort så mye skolearbeid som mulig på skolen, men noen dager gjør jeg også lekser innimellom alt det andre som skjer på ettermiddag- og kveldstid, tilføyer Anne Maria.

Den unge idrettsutøveren forteller at hun opplever at KVT har vært flinke til å legget til rette slik at hun har fått satset på idretten sin samtidig med at hun har gått på skole.

KVT har lang erfaring med å legge til rette for gode utøvere i mange idretter, og det har vært veldig bra for meg, sier Anne Maria.

Gode verdier og mestring

På spørsmål om hvorfor Anne Maria valgte akkurat taekwondo, sier hun at det kanskje var litt tilfeldig. Hun kombinerte lenge håndball og taekwondo, men valgte etter hvert å satse fullt på det siste.

Det var viktig for meg at jeg hadde gode instruktører og at miljøet i klubben var inkluderende. Det er også viktig for meg at idretten preges av gode verdier og muligheter til å oppleve mestring og økt selvtillit, forteller hun.

Foto: Raimon Bjørndalen (brukt med tillatelse)

Gode resultater

Ungjenta har som 19-åring gode meritter å vise til. Fem NM-gull, tre NM-sølv, en NM-bronse og ikke minst en EM-bronse er meget imponerende. I tillegg har hun vunnet mange medaljer i andre konkurranser nasjonalt og internasjonalt. Neste store konkurranse er World Cup i Slovenia til høsten, og neste år har hun som mål å delta i EM og VM.

Broren min, foreldrene mine og de gode instruktørene er god motivasjon, sier Anne Maria. Det er også motiverende å se hvor langt jeg kan nå i idretten.

Samtidig som jeg ønsker å trene for å delta i store mesterskap i fremtiden er det også viktig for meg å motivere og inspirere andre til å se at man uansett forutsetninger kan oppnå mye hvis viljen er til stede, avslutter Anne Maria.