Lærer eller renholder på KVT? Les mer her.

Emil og Sondre videre i Abel-konkurransen fra Vg1

DATO: 25.02.22

SKREVET AV: KÅRE KVALØY

Emil Slupphaug Sandanger (t.v) og Sindre Schønning Bakken fikk diplom for å kvalifisere seg videre til andre runde i Abelkonkurransen (foto: stolt mattelærer og kontaktlærer Kåre Kvaløy)

Det er flere som har talent både i fotball og i matematikk på KVT. To av dem kvalifiserte seg videre til andre runde i Abelkonkurransen.

Emil Slupphaug Sandanger og Sondre Schønning Bakken (begge 16) kvalifiserte seg med god margin til 2. runde i årets Abelkonkurranse. Abelkonkurransen er en konkurranse i matematisk problemløsning for elever i videregående skole. Konkurransen består av to innledende runder som gjennomføres digitalt ute på skolene, og en landsfinale som holdes ved NTNU i Trondheim.

Emil og Sondre går i fotballklassen 1B på KVT, men begge er også ivrig og talentfulle i matte. Alle skoletrinn tevler i samme konkurranse, så å komme videre fra VG1 hører til sjeldenhetene. Emil som fikk aller flest poeng av alle på KVT i år, kom med på «Treningsleir i matte» i regi av NTNU nå i januar. Treningsleiren vil gi veiledning, faglig påfyll og masse trening på oppgaver som er relatert til de nasjonale og internasjonale finalene. Pga Corona blir denne leiren i år dessverre digital, men Emil ser frem til å lære enda mer matte gjennom tre digitale ettermiddager de kommende ukene. Vi gratulerer gutta!