x

Velkommen til hospitering på KVT!

Endelig ble det studieturer igjen

Etter noen år med pandemi, var det igjen mulig å arrangere studieturer for Vg2-elevene på KVT. I forrige uke gikk all ordinær undervisning ut for andreklassingene, og vi hadde elever i Norge, Tyskland, Frankrike og Spania. I denne saken får vi en rapport fra de ulike turene (saken oppdateres etter hvert).
Elever med fremmespråk Tysk besøkte i forrige uke Berlin. Her er gjengen samlet på og ved rester av Berlinmuren, som under den kalde krigen skilte mellom øst og vest i Berlin.

Tyskland og Berlin (tekst av Grete Furuseth Ege)

30 tyskelever og tre lærere tilbrakte forrige uke i Berlin og kom hjem med mange flotte inntrykk og opplevelser. Vi bodde på språkskolen German Language School i den hyggelige bydelen Prenzlauerberg, og elevene hadde fire timer skole hver dag. Her var det bare tyske lærere som underviste, og elevene ble utfordret på både å forstå og å snakke tysk. Det var nok tøft i straten, men det var absolutt en positiv og lærerik opplevelse.

På ettermiddagene hadde vi byvandringer og besøkte mange viktige attraksjoner og minnesmerker. I fritida etterpå utforsket elevene byen selv og de ble utrolig flinke til å ta seg fram både til fots og med U-bahn, S-bahn og trikk.

Berlin er en stor by, men det er ingen sak å utforske de ulike bydelene når man både kan spørre seg fram og bruke Google. Vi tror at denne turen har vært motiverende for språklæringa, og den har også gitt elevene mye kunnskap om kultur og historie som kan komme til nytte senere.

Spania og Granada (tekst av Maria Saanum)

Studieturen til Spania gikk denne gangen til Granada, 700 meter over havet. Været var fint og på dagtid var det sol og 25 grader i hele perioden.

Elevene bodde en uke i Granada, der de bodde hos vertsfamilier. På dagtid studerte elevene spansk på en språkskole, og på ettermiddagene var de på ekskursjoner, blant annet til La Alhambra, som er en muslimsk festning/borg som ble bygget fra 700-tallet og utover. Det ble også tid tid en dagstur til Nerja, men muligheter for å bade og å sole seg.

På bildet over ser vi elevene lære å lage arabiske fliser. Elevene ble også utfordret på å smake lokal mat.

Sogndal (tekst av Jens Ivar Hunnestad, idrettslærer)

Elevene på idrettfag breddeidrett og fotball fikk flotte dager i vakre Sogndal, både til fjells, på fotballbanen og til havs. Idrettselevene fikk utfordret seg med både bratt friluftsliv og klatring inne og ute i fjellet. Flatt friluftsliv ble utført i vakre Sognefjorden, Norges lengste fjord (se bilden nedenfor).

Fotballelevene hadde treningsleir på Fosshaugane Campus, der de også fikk spille kamper mot lokale lag. Det ble også tid til seminar om Sogndal som idretts- og fotballbygd.

Lagbilde i forbindelse med kamper mot lokale lag.

På kveldene hadde vi felles måltider og sosiale samlinger, og vi har inntrykk av at det ble en flott tur for både fotball- og idrettselever.

Oslo

Vg2 helse- og oppvekstfag reiste til Osloområdet i studieturuka. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om oppleggene de var med på. Men de var blant annet på Utøya for å lære mer om øya og terroraksjonen 22.07.11. De hadde også et opplegg om hvordan man kan møte hatprat.

Besøk på Utøya for elever fra Vg2 helse- og oppvekstfag.

Frankrike (tekst: Marit Helene Valslag)

En liten gruppe spente elever reiste på tur til Nantes, hvor vi først brukte et par dager på å bli kjent med byen og besøke to av byens museumer for å fordype oss i fransk historie og språk. Etterpå tilbrakte vi et par dager i Le Pellerin, 3 mil utenfor Nantes. Vår elever fikk følge undervisningen til franske elever i fag som historie, fransk, spansk, samfunnsfag og programmering. Våre elever opplevde nok fransk var vanskeligere i Frankrike enn på KVT….. Men like fullt gjennomførte elevene presentasjon om Norge på franske til de franske elevene.

KVT-elevene fikk hver sin mentor ved skolen de besøkte, som gjorde elevene kjent med skolen, språket og den franske kulturen generelt. De franske elevene gav uttrykk for at de satte stor pris på besøket, og håpet er at vi kan invitere noe av elevene til KVT i vinteren som kommer.

Etter noen dager på skolebenken, gikk turen tilbake til Nantes for litt avslapping og hygge, før vi returnerte til Norge full av gode opplevelser og ny kunnskap.

Trondheim

De Vg2-elevene som ikke var på tur bort fra Trøndelag hadde også alternativt opplegg og var for det meste ute av skolen. Nedenfor ser vi et glimt fra en friluftsdag med temaet «kroppsøving, folkehelse og livsmestring». Elevene ble delt i grupper som skulle handle inn og tilberede måltider for resten av elevene. Maten ble servert ut ved Øvre Leirfoss i Trondheim.