Velkommen til hospitering på KVT!

IDRETTSFAG BREDDEIDRETT

Idrettsfag er et studieforberedende utdanningsprogram som passer for deg som er glad i fysisk aktivitet og som ønsker å skaffe deg studiekompetanse. Du vil blant annet lære om trening, treningsledelse, helse, kosthold og kroppens oppbygning. Idrettsfag passer for deg som driver aktivt med én eller flere idretter og som ønsker trening nesten hver dag, i og utenfor skoletiden. I løpet av skoleløpet vil vi innom de fleste tradisjonelle idretter og aktiviteter. I tillegg vil du få anledning til å prøve ulike aktiviteter som f.eks. klatring, padling, skøyter, curling, skyting.

LES MER OM

STUDIETILBUDET

På KVT tilbyr vi idrettsfag breddeidrett. Her vil du få prøve deg på et bredt spekter av idretter og ulike former for trening. Vi er innom de mest vanlige hallidrettene som basketball, volleyball, håndball, fotball, friidrett, turn og dans. I tillegg drives styrke- og utholdenhetstrening.

Du vil lære om trening generelt og om ulike idretter. Tilbudet vil kunne tilrettelegges ut fra ønsker og kunnskap i elevgruppa. Skolen er kjent for sitt gode miljø og idrettselevene i klasse 1G bygger et sterkt fellesskap gjennom felles opplevelser i klasserommet og idrettslig samhandling.

Vi har egen idrettshall med tilhørende styrkerom og utholdenhetsrom. I tillegg bruker vi fasiliteter ute og inne i nærområdet. På idrettsfag er det mange små og store turer i løpet av tiden ved KVT. Vi er blant annet på overnattingsturer i den norske fjellheimen, står på ski i alpinbakken og besøker svømmehallen.

Studieretning for idrettsfag er et 3-årig løp som gir deg generell studiekompetanse, og dermed et godt grunnlag for studier ved universiteter og høgskoler. Gjennom teori og praksis får du også et bredt grunnlag for å utvikle deg idrettslig, og for at du kan ta på deg instruksjons- og lederoppgaver i organisert idrett eller i samfunnslivet for øvrig.

FELLESFAG

PROGRAMFAG

HVORDAN SØKER JEG?

Du søker idrettsfag ved å gå inn på vigo.no og søke på idrettsfag ved KVT. Søknadsfristen er 1. mars. Ved eventuelle spørsmål ring avdelingsleder Ståle Bratseth direkte på 958 42 144. Du kan også sende en e-post til stale@kvt.vgs.no

KLUBBKOLLEKSJON

Sportsklær

På linken under finner du klubbkolleksjonen til KVT.