Velkommen til hospitering på KVT!

KVT-elev på vinnerlag i Norway Cup

SKREVET AV KNUT STÅLE NYGÅRD - 9. august 2022 - FOTO: privat, brukt med tillatelse

Etter to år med pandemi ble Norway Cup igjen arrangert i forrige uke. 30.000 fotballspillere var involvert i turneringen. Tiller Fotball Jenter 19 har i flere år kommet til finalen i turneringen, så også i år. De møtte Strindheim i en ren Trondheims-finale, og de gulkledde Strindheimjentene vant finalen 1-0.
Strindheim Jenter 19 feier finaleseier i Norway Cup.
Mange av jentespillerne i Tiller Fotball går på fotballtilbudet på KVT. I alle fall syv spillere på årets finalelag går på KVT. Men på KVT går også spillere fra mange andre klubber, deriblant Elise Strøm Øren. Hun spiller på Strindheim og var med på å vinne finalen nå i helga.

Elise starter om noen dager på Vg3 på KVT, og hun forteller at det var veldig gøy å vinne finale mot nettopp Tillers jentelag.

- Det er sinnsykt stort å vinne Norway Cup, spesielt når vi vinner finalen mot Tiller, som vi ofte spiller jevne kamper mot i seriesystemet i Trøndelag. Å vinne når det virkelig gjelder er ekstremt deilig, forteller Elise.

Finalen ble ganske målfattig, og ble avgjort på et fantastisk frispark fra midten av banen. Strindheimspiller Tonje Andrea Pedersen tok sjansen og skjøt på direkten fra 50 meter, og ballen gikk inn like under tverrliggeren og i mål. Det var Tillers eneste baklengsmål i turneringen.

Tiller presset på for utligning, spesielt mot slutten av andre omgang, men de klarte ikke å få hull på byllen mot et hardtkjempende Strindheimlag. Da kunne Strindheim-jentene slippe jubelen løs.

Innsats, lagmoral og samhold

På spørsmål om hva som var utslagsgivende for at Strindheim vant, mener Elise at innsats, lagmoral, samhold og samarbeid er viktige stikkord.
- Alle har gitt alt og backet hverandre, og vi får igjen for en ellevill treningskultur, der alle jentene har trent kjempegodt gjennom sommeren og tatt tunge egenøkter ute i regnværet, sier Elise.

Elise forteller også at laget deres er ganske nykomponert og at det består av spillere fra senior 3. divisjon, senior 4. divisjon og Jenter 17. De hadde bare en treningsøkt for å spille seg sammen i ny formasjon før turneringen startet.

Løpssterk midtbanespiller

Elise betegner seg selv som en løpssterk midtbanespiller som kan bidra med defensive og offensive løp i kampene. Hun er også allsidig på den måten at hun kan spille i ulike posisjoner på banen.
Elise med det flotte pokalen for seieren i Norway Cup 2022.
- Jeg er ganske fornøyd med egen innsats under Norway Cup, sier Elise. Til dels dårlige baneforhold gjorde at det ble mye dueller og mindre tekniske spill med småpasninger i turneringen, men jeg følte jeg fikk bidratt bra både offensivt og defensivt.

Snarlig revansjemulighet

Allerede 11. august får Tiller sin mulighet til å ta revansje etter finaletapet, da skal de nemlig spille ny kamp mot Strindheims jentelag i Norgesmesterskapet.

Kristina Nygård Bull, som var avgangselev ved KVT før sommeren, spilte også Norway Cup-finalen for Strindheim.