Velkommen til hospitering på KVT!

KVT-elever til finaler i realfags-OL

DATO: 23.03.2022

Skrevet av Trygve Leithaug – Foto: Knut Ståle Nygård

Fra venstre: Viktor Myrland, Lene Volden Myrhaug og Ottar Moe gikk videre til nasjonale finaler i realfag.
Hvert år arrangeres det OL i realfagene IT, fysikk, kjemi, og biologi. I tillegg gjennomføres Abelkonkurransen i matematikk. Også i år har elever på KVT prøvd seg i disse konkurransene. Flere elever fra KVT kvalifiserte seg til andre runde og til slutt var det tre dyktige elever som gjorde det så godt at de gikk helt til den nasjonale finalen. Viktor Myrland gikk videre til finalen i IT, Ottar Moe til finalene i IT, biologi og fysikk, og Lene Volden Myrhaug til kjemi og biologi.

De nasjonale finalene for de ulike fagfeltene gjennomføres blant annet i Oslo og Bergen. Elevene inviteres da til et opplegg hvor de både får undervisning, motivasjonsforedrag fra fagpersoner som bruker de aktuelle realfagene i sitt arbeid og det er sosialt samvær med andre elever som deler interessen for realfag. Skulle elevene gå videre fra de nasjonale finalene får de æren av å representere Norge i de internasjonale finalene. Den internasjonale finalen i kjemi-OL gjennomføres blant annet i Tianjin, Kina!

Før finalerundene slo vi av en prat med OL-finalistene. Alle elevene går klasse 3C og skryter av læringsmiljøet her. Lene sier at både godt læringsmiljø, samspill mellom elevene og gode faglærere har bidratt til utvikling i realfagene. Nå gleder hun seg til å få prøve seg på en annen arena både for å lære mer og for å teste ferdighetene sine. Både Ottar og Viktor sier at OL-rundene gir en ekstra motivasjon for å jobbe godt med fagene og at det er gøy å kunne være med i en konkurranse hvor de får vist kunnskapen sin. De gleder seg til å møte andre ivrige realister. Alle tre er samstemte om at det er bra at skolen tilrettelegger for deltakelsen i de ulike olympiadene og at det er nyttig for deres faglige utvikling å delta.

Vi ønsker alle tre masse lykke til i de ulike finalene!