x

Velkommen til hospitering på KVT!

KVT vant skoleturnering igjen

DATO: 27.04.2022
SKREVET AV: Knut Ståle Nygård
KVT har vunnet skolesjakkturnering i Trondheim i alle fem årene den har blitt arrangert.

På årets lag spilte Eivind Andreas Almli (klasse 1C), Martin Fossmo (3A), David Tran (3C), Henrik Vik Duun (3G ) og Mattias Ljøkjell (3F).

Lærer Dag Jørgen Hansen er den som fra skolens side følger opp sjakkspillerne, og han var også med under årets skolesjakkturnering, som ble spilt på Thora Storm videregående skole i Trondheim.

Dag Jørgen forteller at yngstemann i laget, Eivind, spilte med stor autoritet på førstebord. Han tapte mot Strindas Emerik Våpenstad, som har offisiell rating på over 2000. Bortsett fra det tapet vant han alle sine partier. Om de andre spillerne sier Dag Jørgen følgende:

Martin utmerket seg med til tider spektakulær angrepssjekk og høyt tempo når det trengtes. Han viste flott evne til å vinne jevne partier i tidsnødstrøbbel. David spilte ultrasolid på tredjebord, og utnyttet ofte små, subtile fordeler i stillingen. Han tapte ikke et eneste parti, og var strengt tatt aldri i tapsfare.Henrik fremstod som en viktig poeng

Henrik fremstod som en viktig poengplukker på fjerdebord, en mann å stole på, mens Mattias sitt store øyeblikk kom da han på mirakuløst vis sikret et helt nødvendig halvpoeng som berget remis i en stilling som for de fleste ville se ganske håpløs ut.

Da gjenstår det å gratulerer sjakk-gutta fra KVT med en vel fortjent pokal! Takk for innsatsen!