x

Velkommen til hospitering på KVT!

Læring og utvikling via Erasmus+

DATO: 26.03.21

SKREVET AV: KNUT STÅLE NYGÅRD

På tross av coronapandemien gir reiserestriksjoner, så har helse- og oppvekstfag ved KVT gjennomført samarbeid på tvers av landegrensene de siste ukene.


Seksonsleder for helse- og oppvekstfag, Anne Marit Bjørseth Aukan, gir uttrykk for takknemlighet for opplegget de har fått gjennomført med samarbeidspartnere i Irland de to siste ukene. Erasmus + er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Norge er med gjennom at vi er med i EØS-avtalen.

– VI har delt erfaringer og kunnskap samtidig som vi har bygget nye relasjoner i denne perioden, forteller Anne Marit. Og vi har også fått frisket opp engelskkunnskapene våre, tilføyer hun.

Situasjonen i Irland er annerledes enn her i Norge, for skolene har vært stengt siden før jul, og åpner ikke før tidligst i april. Studentene forteller om en krevende studiesituasjon, der de kjenner at isolasjon gjør noe med mennesker.

– På KVT er vi heldige, for vi får gå på skole, møtes i klasserommet og delta i et fellesskap, sier Anne Marit, før hun fortsetter:

– Vi har delt videoer, laget Kahooter og delt efaringer om hvordan pandemien påvirker oss som mennesker. 

– Vi deler en gjensidig takknemlighet for dette samarbeidet. Og vi har fått bekreftet at det å møtes, om det er kun digitalt, så er det viktig for oss, for både læring og utvikling, avslutter Anne Marit.

Digitale møter erstattet reiser i koronatiden.