x

Velkommen til hospitering på KVT!

Mer enn bare studiespesialisering

SKREVET AV Knut Ståle Nygård

16. februar 2023

Mange kjenner KVT først og fremst på grunn av tilbudet vårt på studiespesialisering. Men vi tilbyr også idrettsfag breddeidrett og helse- og oppvekstfag. Les mer om tilbudene våre i denne saken. Her finner du også lenker til videoer som presenterer tilbudet vårt (se nederst i saken).

Lange tradisjoner med helse- og oppvekstfag

KVT har i mange år hatt en godt tilbud til elever som ønsker å gå helse- og oppvekstfag. Undervisningen her er mindre teoritung og mer praktisk enn på studiespesialisering. Etter to år på helse- og oppvekstfag velger elevene enten lærlingeplass eller Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse. Det siste betyr at man etter Vg3 kan velge høyere studier selv om man velger å begynne på yrkesfaglig studieretning på Vg1.

Alle elever som går på Vg1 helse- og oppvekstfag har de samme fagene. På Vg2 kan man velge mange ulike tilbud, og på KVT tilbyr vi barne- og ungdomsarbeiderfag og helsearbeiderfag.

Aktiv skolehverdag på breddeidrett

For elever som ønsker en mer aktiv skolehverdag, med mer fysisk aktivitet, er Idrettfag breddeidrett et godt alternativ. Tre år på idrettsfag gir generell studiekompetanse. I breddeidrett får du muligheten til å prøve mange ulike idrettsgrener og aktiviteter, for eksempel fotball, håndball, volleyball, padling, curling og skyting. Du får også lære om trening, treningsledelse, helse, kosthold og kroppens oppbygging, i tillegg vanlige fag som norsk og samfunnskunnskap.

Påbygging til studiekompetanse

De som velger to år på yrkesfaglig studieprogram (f.eks. helse- og oppvekstfag) kan få generell studiekompetanse ved å ta Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse. KVT tilbyr dette både til elever som har gått yrkesfag her hos oss og til elever som har tatt yrkesfag på andre skoler.

Studiespesialisering

De fleste elevene på KVT går på programområdet studiespesialisering. Dette tilbudet er for de som ønsker å forberede seg til videre studier. Elevene kan velge mellom et stor antall programfag innenfor realfag, språk og samfunnsfag.