x

Velkommen til hospitering på KVT!

Sjakkmesterskap på KVT

SKREVET AV KNUT STÅLE NYGÅRD

8. februar 2023

Etter å ha vunnet skoleturneringen fem ganger på rad, fikk KVT med seg vandrepokalen til odel og eie forrige gang turneringen gikk av stabelen. I år var det Thora Storm videregående skole som stakk av med den gjeveste premien.

Årets konkurranse viser at nivået har blitt bedre siden den første turneringen for seks år siden. Konkurransen i toppen har aldri vært så sterk som i år, sier Dag Jørgen Hansen, sjakkinteressert lærer ved KVT.

– KVT gjorde det bra i år også, og de tapte ingen runder. Thora Storm-elevene spilte en meget god turnering og vant fortjent. For mange remi-kamper gjorde at KVT-elevene ikke hamlet opp med vinnerne, forteller Dag Jørgen. I tillegg til skoler fra Trondheim, var også Malvik videregående skole representert i turneringen.

Vinnerlaget fra Thora Storm meldte seg på etter elevinitiativ. Undertegnede vet ikke hvem som er hvem av denne gjengen, men navnene er i alle fall Edvin Halvorsen, Jens Teigen, Viktor Ghaderi, Ludvig Sjöström og Aksel Rolandsen.

Sjakkinteressen voksende

Dag Jørgen Hansen er glad for at det ser ut som om sjakkinteressen er på tur oppover.

– I år over deltok over 70 elever fra totalt ni skoler, noe som med god margin er ny rekord, forteller Dag Jørgen.

Dag Jørgen forteller at det er noe ved denne turneringen som skiller seg fra de fleste andre sjakkturneringer.

– Jeg synes det er morsomt at vi i denne turneringen opplever at elevene kommer med spontane gledesutbrudd når de vinner, noe som ikke er greit i mer større turneringer, avslutter han.