Lærer eller renholder på KVT? Les mer her.

To ungdomsbedrifter deltok i NM

DATO: 6. MAI 2022

Skrevet av Knut Ståle Nygård

KVT har etter hvert sterke tradisjoner knyttet til deltakelse i NM for ungdomsbedrifter. Det ble tur til NM for to bedrifter også i år.

DeliveRe UB og Safe Journey UB gjorde det så bra under fylkesmessa at de ble to av ni bedrifter fra Trøndelag som kom til NM. Arrangementet ble gjennomført mandag og tirsdag denne uka.

DeliveRe UB under obligatorisk fotosession. Bak fra venstre: Rikke, Nathalie, Iver og Zaniar. Foran fra venstre: Aurora, Sara og Ida Marie.

DeliveRe UB har laget gjenbruksbager som skal erstatte all engangsplasten som brukes i foribndelse med distribusjon av klær. Safe Journey UB har utviklet et brettspill til bruk i forbindelse med rusforbyggende arbeid.

Pia Elise, Carl Rasmus, Eric og Louisa (daglig leder) er klare for å ta imot juryene under NM. Iver og Edvard var ikke til stede når bildet ble tatt.

Dette året ble det ikke pallplasseringer på noen av KVT-bedriftene. Men Safe Journey fikk hederlig omtale som en av de syv beste i to konkurranser. Det står det stor respekt av, for konkurransen i NM blir sterkere for hvert år som går.

Trønderbedriftene har tradisjon for å ta med seg priser hjem fra NM. I år kan vi gratulere Thora Storm videregående skole med flere priser. De vant kateogorien «Beste markedsføring» og tok flere andre- og tredjeplasser. Du kan lese mer om hvem som vant hva her.

Klar for avslutning av NM med premieutdeling.

Totalt 82 ungdomsbedrifter (ca. 350 elever) kvalifiserte seg til NM i år. Det er ca. 12.000 elever som er med i ungdomsbedrift hvert år i Norge. Så nåløyet for å komme til NM er trangt, og konkurransen er meget stor.

Lærerseminar

Det er ikke bare elever som møtes under NM. Arrangementet er også en viktig møteplass for lærerne som bruker ungdomsbedrift som metode. Her får lærerne delt erfaringer og kan plukke med seg ideer og tips til videreutvikling av arbeidet sitt.

Under lærerseminaret fikk lærerne møte stortingsrepresentant Maren Grøthe (SP).

Underveis i NM ble det gjennomført ulike arrangementer for lærerne. Et av disse var en panelsamtale der blant annet stortingsrepresentant Maren Grøthe deltok. Det er kun tre år siden Maren selv var med som deltaker på NM, da hun som KVT-elev hadde faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling. Hun sitter i Stortingets utdanningskomite, og hennes ferske erfaring som elev på videregående er nyttig i den posisjonen.